Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Nina Mikaelsson, HR-manager på Boliden gruvstab, berättar om Bolidens jobb med internationell rekrytering. FOTO: Patrick Degerman

Inkludering – en nyckel i Bolidens internationella rekrytering

Skellefteå expanderar och behovet av arbetskraft är stort. Kompetensförsörjningen är en utmaning för många arbetsgivare och då kan internationell rekrytering vara en lösning. Boliden har rekryterat flera talanger från andra länder till Skellefteå och gruvföretaget har metoder för att nå ut till rätt målgrupper och hjälpa nya medarbetare till rätta när de anländer.

Data Ductus AnnaCarin Falkman tänkte om under anställningsintervjun och Elham Ali hamnade rätt på Infovista.

IT-företagens samarbete gjorde att Elham hittade rätt

IT-företaget Data Ductus hade kommit långt i rekryteringsprocessen med mjukvaruutvecklaren Elham Ali. Då insåg kontorschefen AnnaCarin Falkman att Elhams kompetenser skulle passa ännu bättre hos Infovista och hon kontaktade därför Ulf Marklund, utvecklingschef på Infovistas Skellefteåkontor.

Tim rekryterades innan studenten

Tim rekryterades innan studenten


Tim Hisved från Boliden fick fast jobb innan han tog examen från Baldergymnasiets el- och energiprogram i somras. 18-åringen arbetar som lärling på Boliden Electro och tog under sista året på gymnasiet tjänstledigt från jobbet för att gå i skolan.
– En annorlunda men bra lösning, där båda parter visste var vi hade varandra, säger Tim.

Tim har alltid haft ett stort teknikintresse

Severin lockades av Northvolts enorma satsning i Skellefteå. Efter att ha gått VUX-utbildningen till automationsoperatör jobbar han nu på batterifabriken.

Severin och familjen tog chansen att bli del av den gröna industrirevolutionen

När Severin Hakizimana läste i tidningen om Northvolts batterifabrik i Skellefteå hajade han till direkt – han ville bli del av den gröna industrirevolutionen i norra Sverige. Med hjälp av programmet Relocate matchades han mot VUX-utbildningen till automationsoperatör på Campus Skellefteå och ett halvår senare gjorde han sin första arbetsdag på Northvolt. Då hade han, frun Antoinette Habonimana oc

Rönnbärets stipendiater 2022

Den årliga ceremonin när Stiftelsen Rönnbäret delar ut forskningsstipendier

Under en ceremoni på Campus Skellefteå presenterade Evelina Fahlesson, Kommunalråd, Skellefteå kommun, årets stipendiater som tillsammans beviljats över 1,5 miljoner kronor för att förverkliga projekt inom en rad forskningsområden rörande aktuella forskningsprojekt med koppling till RISE, Umeå universitet, Luleå tekniska universitet, Linnéuniversitetet och Region Västerbotten.

Campusparken fylldes av levande musik, aktivitet och studenter.

Välbesökt studentevent på Campus

Ca 350 nya studenter och studerande på universitets- och högskoleutbildningar i Skellefteå var på plats på Start-Up-event på Campusområdet och fick ta del av erbjudanden, prova på, och få en bättre bild av både Campus och Skellefteå. Träffa varandra och Studentcentrum. Lyssna på trevlig musik som Kulturföreningen Mullberget bjöd på från scenen.

Nu får Sara-plantorna leva vidare i Skellefteås mylla

Nu får Sara-plantorna leva vidare i Skellefteås mylla

I dag för ett år sedan planterades tre livskraftiga trädplantor i Sara Lidmans anda vid invigningen av Sara kulturhus. Nu har eken, tallen och granen återplanterats på tre olika orter runt om Skellefteå där de ska växa sig stora under lång tid framöver.

Mångfald skapade bättre arbetsplatskultur på Berco

Mångfald skapade bättre arbetsplatskultur på Berco

Skellefteå växer så det knakar och platsen kommer att behöva tusentals nya människor de närmaste åren för att klara kompetensförsörjningen. När Berco Produktion stod inför en kraftfull expansion valde man att satsa på mångfald i personalstyrkan. Skellefteåföretaget rekryterade unga män och kvinnor samt nyanlända – och det gav resultat.
– Vi ser att våra medarbetare har högre motivation och stör

Peter och Camilla köpte sin drömlägenhet - bröt upp med huslivet efter 23 år

Peter och Camilla köpte sin drömlägenhet - bröt upp med huslivet efter 23 år

Sedan 1999 har Camilla och Peter Bäcklund bott i villa. De har provat det mesta som kommer med att äga hus – byggt nytt från grunden, totalrenoverat ett 1800-talshus och efter en bostadskarriär till slut köpt en villa på 300 kvm med inomhuspool. Men tanken på att flytta till lägenhet smög sig sakta på och under försommaren bröt de upp med sitt 23-åriga husliv.

Flyttade till Skellefteå efter soffsurfandet hos Pierre

Flyttade till Skellefteå efter soffsurfandet hos Pierre

Pierre Bäckström erbjuder resande i Skellefteå en sovplats i sitt hus på Sunnanå. Detta via det internetbaserade nätverket Couchsurfing. För snart sju år sedan kom fransmannen Hugo Goldstyn på besök och Pierre visade honom flera av Skellefteås guldkorn. Hugo blev förälskad i platsen och idag har han och familjen slagit ner bopålarna i Furuögrund.

Vi är Skellefteåfans allihopa

Vi är Skellefteåfans allihopa

Vi möter många nya Skellefteåbor på gatorna och tusentals fler förväntas flytta hit den närmaste tiden. Men vad har de för uppfattning om sin hemstad? Vad lockade dem att bli Skellefteåbor? Och hur har bilden förändrats genom åren? Vi har träffat sex Skellefteåbor för att prata om deras livsval och framtidsplaner.

Visa mer

En plats för stora idéer

Har du en passion, dröm eller idéer du vill förverkliga?

I Skellefteå finns ovanligt bra förutsättningar för alla människor att tänka nya tankar och välja sin egen väg. Här hittar du mycket av det som gör Skellefteå till den plats vi är. Och inspiration och verktyg i det stora arbetet med att sprida bilden av oss.

Välkommen till en plats som ger tid och utrymme åt det mest värdefulla - alla människors idéer. Vi har plats för ännu fler.