Gå direkt till innehåll

Ämnen: Arbetsmarknadsfrågor

Rapporten blir viktig för att bättre kunna matcha utbildningar mot behov på till exempel Campus Skellefteå.

Unik rapport presenteras - så ser rekryteringsbehovet ut i norra Sverige - kommun för kommun och bransch för bransch

Att det råder akut brist på arbetskraft och kompetens i norra Sverige är inte någon hemlighet. Men få vet exakt hur behoven ser ut – tills nu. Under onsdagen släpps en unik kartläggning av rekryterings- och kompetensbehovet – bransch för bransch och kommun för kommun. Media är varmt välkomna att delta när rapporten offentliggörs klockan 10.00 i Lycksele.

Ett uppskattat event för kompetensmatchning mellan näringsliv och studenter genomfördes på Campus Skellefteå.

Karriärmöjligheter i Skellefteå rankas högst av studenter

Ett event för kompetensmatchning mellan näringsliv och studenter genomfördes på Campus Skellefteå, helt i linje med att Skellefteå kommer på första plats när det gäller karriärmöjligheter i rankingen ”Sveriges bästa studentstäder”*. Ett välbesökt lunchevent med fokus på mötet mellan näringsliv och studenter på Campus Skellefteå som ett led i ett utökat samarbete mellan Näringslivskontoret.

Peter Larsson, regeringens samordnare för samhällsomställningen i norra Norrland.

Peter Larsson lyfter Skellefteås enorma samhällsomvandling

Peter Larsson är regeringens samordnare för den stora samhällsomställningen i norra Norrland. Ett arbete som handlar om att få många olika aktörer att samarbeta. Han tror på en fortsatt expansion i Skellefteå, även efter att Northvolts batterifabrik är i gång.  – Skellefteå kommer snart att bli en normalstor svensk stad. Grattis! säger han.

Behovet av högre utbildning ökar när Skellefteå växer

Behovet av högre utbildning ökar när Skellefteå växer

Skellefteå genomgår en stor expansion och får ett alltmer avancerat näringsliv, vilket innebär ett ökat behov av högre utbildning. – Det skapar goda förutsättningar att utveckla tillgången till högre utbildning i Skellefteå, säger Ida Lindh, strategiskt ansvarig på Campus Skellefteå.

Ett nytt Skellefteå tar form

Ett nytt Skellefteå tar form

Gillar du att se lyftkranar? Bra, du kommer att se en hel del sådana i Skellefteå de kommande åren. Minst 4 000 bostäder måste byggas för att möta efterfrågan och nå målet om 80 000 invånare år 2030. Lägg där till närings- livets behov av nya lokaler av olika slag och du kan snabbt konstatera att en byggboom är under uppsegling.

Mer forskning för ett växande Skellefteå

Mer forskning för ett växande Skellefteå

Att öka forskningen i Skellefteå och att föra näringsliv och akademi närmare varandra är en viktig del i arbetet med att nå målet om 80.000 invånare i kommunen till år 2030.

Praktikmatchen – en väg till jobb för Skellefteås unga.

Som ett led i arbetet med att minska arbetslösheten bland kommunens ungdomar har Gymnasiekontoret vid Skellefteå kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen startat projektet Praktikmatchen. Det är ett för Sverige unikt samarbete som sedan starten i november 2013 hjälpt ett stort antal ungdomar ut på arbetsmarknaden.

En plats för stora idéer

Har du en passion, dröm eller idéer du vill förverkliga?

I Skellefteå finns ovanligt bra förutsättningar för alla människor att tänka nya tankar och välja sin egen väg. Här hittar du mycket av det som gör Skellefteå till den plats vi är. Och inspiration och verktyg i det stora arbetet med att sprida bilden av oss.

Välkommen till en plats som ger tid och utrymme åt det mest värdefulla - alla människors idéer. Vi har plats för ännu fler.