Gå direkt till innehåll

Ämnen: Forskning

Evelina Fahlesson, Kommunalråd i Skellefteå presenterade Rönnbärets stipendiater 2024  under en ceremoni på Campus Skellefteå.

Stiftelsen Rönnbäret stödjer hållbarhetsforskning i Skellefteå

Stiftelsen Rönnbäret, som har som syfte att främja forskning och högre utbildning i Skellefteå och har beviljat medel på sammanlagt 1 700 000 kronor till en rad projekt som knyter an till Society Expo 2026 och årets utlysning av Rönnbäret är riktat mot kunskap, metoder och miljöer som bidrar till en hållbar och attraktiv plats. #campusskellefteå #skellefteå

Skeriafondens årliga utdelning på Campus Skellefteå. Foto Robert Brännström, LTU

Studenterna blev vinnarna när Skeriafonden beviljade sammanlagt 216 000 kronor

Vid Skeriafondens årliga utdelning som syftar till att stimulera aktiviteter som ska öka trivseln på Campus Skellefteå och bidra till ökat intresse för forskning och utbildning tog Studentföreningen och dess undersektioner hem hela 149 000 kronor. Resterade fördelades mellan Sammes stiftelse, Nätverket KVIST för Kvinnliga Ingenjörer och Per Westerlund, Bitr. lektor LTU. Utdelare Lorents Burman.

Evelina Fahlesson delar ut Rönnbärets stipendier under Campus & Co morgonmöte i Campus Showroom.

Stiftelsen Rönnbäret delar ut drygt 1 miljon till fem forskningsprojekt i Skellefteå

Evelina Fahlesson, Kommunalråd, Skellefteå kommun, presenterade årets stipendiater som tillsammans beviljats 1 miljon kronor för att förverkliga projekt inom en rad forskningsområden rörande aktuella forskningsprojekt med koppling till Umeå universitet och Luleå tekniska universitet och RISE på Campus Skellefteå. Dessa tilldelas medel från Stiftelsen Rönnbäret.

Rönnbärets stipendiater 2022

Den årliga ceremonin när Stiftelsen Rönnbäret delar ut forskningsstipendier

Under en ceremoni på Campus Skellefteå presenterade Evelina Fahlesson, Kommunalråd, Skellefteå kommun, årets stipendiater som tillsammans beviljats över 1,5 miljoner kronor för att förverkliga projekt inom en rad forskningsområden rörande aktuella forskningsprojekt med koppling till RISE, Umeå universitet, Luleå tekniska universitet, Linnéuniversitetet och Region Västerbotten.

Campus Skellefteå

Stiftelsen Rönnbäret delar ut drygt 1 miljon kronor till forskning i Skellefteå

Ceremoni på Campus Skellefteå den 24 sep kl. 13:00 I samband med en ceremoni på Forum, Campus Skellefteå, presenterar Evelina Fahlesson, Kommunalråd, Skellefteå kommun, årets stipendiater som tillsammans kommer att förverkliga projekt inom en rad forskningsområden rörande aktuella forskningsprojekt med koppling till Umeå universitet och Luleå tekniska universitet på Campus Skellefteå.

Ny masterutbildning på Campus Skellefteå

Ny masterutbildning på Campus Skellefteå

Trender inom digitaliseringen såsom exempelvis sakernas internet inom eHälsa, elektrifiering och energioptimering av fastigheter har ökat behovet av kunskap och utveckling i olika säkerhetsaspekter. Här finns stora möjligheter att utveckla masterprogrammet, inte minst den campusförlagda delen, och att nischa mot styrkeområden som finns lokalt.

Späckat program när Vetenskapsfestivalen ForskarFredag fyller 15 år

Späckat program när Vetenskapsfestivalen ForskarFredag fyller 15 år

Världsledande forskning för en hållbar framtid finns på Campus Skellefteå. Under ForskarFredag 2020 berättar forskare om sitt arbete i ett nära samarbete mellan samhälle, industri och akademin på temat en hållbar framtid. Hundratals aktiviteter för människor i hela landet. Årets festival är Corona-anpassad och sker främst digitalt.

Manuel Alvarez,  Manuel Alvarez, Ltu, Skellefteå

Spikningsceremoni med fokus på elkraft

Batterifabrik och hållbarhet engagerar och inom forskningsämnet elkraftteknik sker det en snabb utveckling. Nu spikar två forskare sina avhandlingar och presenterar forskningsrön, under ledning av Tomas Marklund, kommunfullmäktiges ordförande, i en ceremoni den 28 maj kl. 13:00 på Forum, Campus Skellefteå. Alla är välkomna att närvara.

ForskarFredag med bla öppet hus på Idélabbet och T2 College på Campus Skellefteå.

ForskarFredag Skellefteå med hållbart fokus

28 september är det dags för den årliga vetenskapsfestivalen ForskarFredag som firas över hela landet. I Skellefteå öppnas Campus Skellefteå för gymnasieklasser och allmänhet med seminarier, mässa, öppet hus, spikningsceremoni och stipendieutdelning - fokus på hållbarhet och lokala och aktuella exempel. After Work på Exploratoriet med föreläsning ”I huvudet på Skellefteås kluriga innovatörer”.

Mässa, workshops och föreläsningar på Campus Skellefteå, en ForskarFredag för alla.

Framtidsstaden Skellefteå i fokus på årets ForskarFredag 29 september

Årets ForskarFredag i Skellefteå med lokala forskare och lokalt högaktuella ämnen bjuder på en fm på Campus med föreläsningar, workshops och mässa. En AW för hela familjen på Exploratoriet med ”vetskapsteater” och föreläsning med Pär Lärkeryd om hur Västerbottens skogar kan bidra till lösningen på klimatfrågan. En hel dag med forskning i Skellefteå, i Sverige i Europa.

Forskarmässa på Campus Skellefteå

ForskarFredag Skellefteå - Internationellt, nytt och tänkvärt

ForskarFredag är ett etablerat koncept som växer i Sverige och i Europa. En vetenskapsfestival med fokus på människan bakom forskningen. 12 miniseminarier, workshops, Science Café och mässa erbjuds skellefteborna där de gratis kan ta del av lokal forskning presenterad av ett internationellt starfält med etablerade såväl som nya aktörer.

225 000 kronor för att utveckla Campus Skellefteå

Skeria-fonden syftar till att stödja forskning och utveckling som är till nytta för näringslivet och som har samband med den universitetsutbildning som bedrivs vid Campus Skellefteå. Pressen bjuds in att delta torsdag den 19 november kl. 11.45 på Skeria-fondens utdelning och lunch där kommunalrådet Lorents Burman delar ut 225 000 kr till satsningar inom 12 olika områden.

Campus Skellefteå jubilerar med ForskarFredag

ForskarFredag har varit ett årligt inslag på Campus Skellefteå de senaste 10 åren, med syfte att tillgängliggöra lokal forskning på ett intressant och inspirerande sätt anpassat till målgruppen. I år bjuds det på föreläsningar, workshops, doktorandträff, spikningsceremoni och tävlingar av olika slag i samarbete med Luleå tekniska universitet, Femtioettan och Forskarrum, Skellefteå museum.

Fira ForskarFredag i Skellefteå

Fredagen den 25 september är det dags för ForskarFredag och tioårsjubiléet av europeiska Researchers’ Night. På 27 orter i Sverige kan du träffa forskare, prova på experiment och inspireras av forskning. I Skellefteå bjuder man på föreläsningar, vetenskapsbio, workshops och en spikningsceremoni. Under dagen kommer också nätverket för doktorander att ha en inspirationsträff.

Nu grävs tepåsarna ner – Skellefteåelever hjälper klimatforskare

Sjungande Dalens skola och Skråmträskskolan är två av 250 skolklasser runtom i Sverige som i nästa vecka ger sig ut i naturen för att gräva ner tepåsar. Experimentet är utformat av forskare vid Umeå universitet och undersöker hur klimatförändringar påverkar nedbrytningen av växtmaterial. Massexperimentet " Tepåseförsöket", är en del av vetenskapsfesten ForskarFredag.

Ny doktorand - Campus Skellefteå

Ny doktorand är antagen på Luleå tekniska universitet och anställd vid SP- Sveriges Tekniska Forskningsinstitut på sektionen Energiteknik som är en utveckling av den tidigare verksamhet SP Trä. Doktorandtjänsten är under tre år finansierad av Skellefteå kommun och stiftelsen Rönnbäret. Välkomna till mer information den 30 september kl 10:00 i SP:s lokaler i hus B2, Campus Skellefteå

En plats för stora idéer

Har du en passion, dröm eller idéer du vill förverkliga?

I Skellefteå finns ovanligt bra förutsättningar för alla människor att tänka nya tankar och välja sin egen väg. Här hittar du mycket av det som gör Skellefteå till den plats vi är. Och inspiration och verktyg i det stora arbetet med att sprida bilden av oss.

Välkommen till en plats som ger tid och utrymme åt det mest värdefulla - alla människors idéer. Vi har plats för ännu fler.